Sırt çantalı gezginler, genelde ağır valizler yerine hafifçe ve basit taşınabilen sırt çantalarını tercih ederler ve böylece gezilerini daha huzurlu ve esnek bir halde yapabilirler. Sırt çantalı gezginler ayrıca, seyahatleri esnasında değişik yerlerde konaklama imkanlarını da kullanarak, mahalli halkla beraber yaşama fırsatı bulabilirler.
Sırt Çantalı Gezgin Nedir?
Sırt çantalı gezgin, yolculuk etmeyi seven ve bu seyahatlerini genelde sırt çantası ile yapmayı yeğleyen kişilere denir. Evrensel adı “Backpacker” olarak geçmektedir. Bu kişiler genelde uzun soluklu geziler yaparak, değişik ülkeleri ve kültürleri keşfetmeyi seven insanlardır.
Gezginlerin Sırt Çantasında Olması Gerekenler Listesi
- Yedek kıyafetler
- Yedek iç çamaşırları
- Mevsime uygun giysiler
- Güneşten koruyucu materyaller (güneş gözlüğü, güneş kremi vb)
- Çoklu şarj aleti (yurt dışı seyahatine gidiyorsan)
- Hijyen malzemeleri (deodorant, ıslak mendil, diş macunu vb.)
- Kamp yapacaksan kamp malzemeleri (çakı, çakmak, çadır vb.)
- Gerekli gördüğün ilaçlar
Takip Edilmesi Gereken Gezgin İnstagram Hesapları
Gezgin olmanın popüler olduğu bu dönemde herkes gezginlerin gezdikleri yerleri hayranlıkla seyrediyor. En popüler 10 gezginin instagram adreslerini aşağıda paylaştık. Gezilerinizde ilham alabileceğiniz gezginler listesine bu hesaplardan ulaşabilirsiniz.
Daniel Kordan
Rotasız Seyyah
Chris Burkard
Bizevdeyokuz
Fun For Louis
yagmur_aratt
Alex Strohl
Yol Günlükleri
Girl Eat World
Yolda Olmak
The Planet D
Sırtçantalı Gezginler Neden Daha Çok Harcama Yapar
- Öğrencilerin harcamaları, global kriz yüzünden düşen harcamaların aksine genç gezginlerin daha fazla ve farklı hizmetler talep etmeleri üzerine %40 yüksedi.
- Kendilerini genç gezginler (backpacker, Sırtçantalılar, Sırtçantalı gezgin) olarak tanımlayan insanların sayısı oldukça arttı
- Yurt dışında geçirilen zaman uzadı. 60 günden uzun süre kalan genç nüfus sayısı son 5 yılda inanılmaz şekilde arttı.
- Genç gezgin denilince akla sadece en ucuz yerlerde kalan düşük bütçeli backpacker’lar gelmesin. Artık ‘flashpacker’ denilen, yanlarında laptoplar, akıllı telefonlar ve birçok son teknoloji ürünle gezen ve nispeten daha yüksek bütçeli gezginlerin sayısında oldukça büyük bir artış var.
- Hosteller artık otellerin yerini almaya başladı. Modern genç nüfusun istekleri karşısında daha esnek olabilen ve günden güne artan hizmet olanaklarıyla bu yeni topluluğa da kolayca adapte olabiliyorlar.
- Bu genç insanların seyahat alışkanlıklarıyla beraber gittikleri yerler de değişiyor. Bilinen büyük şehirlerde daha az vakit geçiriyor ve artık daha az bilinen uzak yerleri keşfediyorlar.
- Daha fazla genç insan yurt dışında yaşıyor.
- Gittikleri yerin kültürüne daha hızlı adapte olabilmek için ‘yerel halk gibi yaşamak’ ilkesini benimsiyor.
- Anketin sonuçlarına göre %14’den %24’e yükselen suç oranı seyahat etmenin önündeki en belirgin engel olarak gözüküyor.