Floransa Gezi Rehberi

5 adımda Floransa gezi rehberi

Kuzey İtalya'da bulunan Floransa, dikkat çeken önemli bir turizm şehri. İşte 5 adımda Floransa gezi rehberi...

service

Floransa gezi rehberi, sizi Toskana başkentindeki tüm Gezilecek Yerler hakkında bilgilendirecek ve şehri mümkün olduğunca başarılı bir şekilde ziyaret etmeniz için bazı yararlı ipuçları sağlayacaktır. Floransa veya Firenze , İtalya’nın ünlü Toskana bölgesinin başkentidir . Her yıl yaklaşık on milyon turist çeken İtalya’nın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biridir.

Yalnızca İtalya’nın değil, Avrupa’nın da tartışmasız en alımlı kentlerinden biri olan Floransa, Rönesans’la birlikte sanatın ve aklın uyanışına tanıklık etmiş.

FLORANSA GEZİ REHBERİ

İşte 5 adımda Floransa gezi rehberi…

Florensa Gezi Rehberi

KATEDRAL

Hıristiyan dünyasının Meryem Ana’ya adadığı en görkemli kiliselerden biri olan Duomo’nun diğer adı da Santa Maria del Fiore (Çiçeklerin Maria’sı). Portakal renkli kubbesiyle Floransa’nın sembolü haline gelen katedral; kentin en yüksek binası, Avrupa’nın ise dördüncü büyük kilisesi. Duomo’nun dışı ile içi arasındaki tezat şaşırtıcı; binanın dış cephesindeki heybet ve ihtişam, içeride yerini minimalizme bırakıyor.

Dante de dahil olmak üzere, pek çok Floransalının vaftiz edildiği, 13. yy mozaikleri ve bronz kapılarıyla ünlü Vaftizhane yapısı da, Duomo’nun yanıbaşında. Duomo, her gün 10:00-17:00 arası ücretsiz gezilebilir. (sadece pazar günleri, 13:00’ta açılıyor). Vaftizhane’ye giriş ise ücretli.

Duomo Katedrali, kentin profilinde ilk bakışta kendini belli ediyor. Bu görkemli yapıtın tamamlanması, tam 150 yıl sürmüş.

Duomo Katedrali konumu için tıklayınız.

AKADEMİ

1563’te kurulan Accademia di Belle Arti (Güzel Sanatlar Akademisi) dünyanın en eski sanat okulu. Okulun sergi salonu olan Galleria dell’Accademia ise, Rönesans’ın efsanevi sanatçılarının resim ve heykellerini ziyaretçilere açıyor. Accademia’da sergilenen belki de en ünlü eser; İncil kahramanı Davud’un Michelangelo imzalı devasa bir çıplak heykeli. Kentin meydanlarından biri için ısmarlanan heykel, daha sonra korunmak üzere galeriye taşınmış. Ekim ayına kadar, her gün 08:30-21:50 arası gezilebilir (pazar günleri 09:00-19:50 arasında). Giriş ücretli.

Accademia di Belle Arti konumu için tıklayınız.

Firenze Gezi Rehberi

ALIŞVERİŞ

San Lorenzo’daki Mercato Centrale, Floransa’nın en hareketli gıda pazarı. Şehirdeki bütün binalar gibi, bu renkli Pazar yerinin de bir tarihi var. 1874 yılında dökme demir ve camdan inşa edilmiş iki katlı bir yanının içinde yer alıyor. Zemin kattaki tezgahlarda et, tavuk, balık, salam, peynir çeşitleri, zeytinyağı ve Toskana tarzı hazır yiyecekler; üst katta ise taze meyve, sebze ve çiçekler satılıyor. Pazar hariç her gün, 07:00-14:00 arası açık.

Mercato Centrale konumu için tıklayınız.

Firenze Gezi Rehberi

KAFE

Tarihi 1733’e kadar uzanan Caffe Gilli, önce Via degli Speziali adlı cadde üzerinde, bir pastane olarak açılmış. Bugünkü yerine ise 1910’da taşınmış. ‘Belle epouqe’ tarxı orijinal mobilyalarıyla dikkat çeken kafenin, aromalı sıcak çikolata çeşitlerini tatmalısınız. Kakao, badem, nane, portakal ve kahve, aroma seçeneklerinden bazıları. Floransa’daki en özenli ve cana yakın servisini, burada bulacaksınız. Kafenin açık bölümü de var, ancak kentin en popüler kafelerinden biri olduğu için; yer bulmak sorun olabilir.

Caffe Gilli konumu için tıklayınız.

Firenze Gezi Rehberi

OTEL

Uluslararası Hosteller Birliği üyesi olan Villa Camerata, sadece Floransa’nın değil, bütün Avrupa’nın en iyi hostellerinden biri olarak kabul ediliyor. Kente yarım saat uzaklıkta, büyük bir botanik bahçesinin içindeki bir 16. yy malikanesinde hizmet veren hostelde; 4-6 kişilik odalarda veya yatakhanede konaklamak mümkün. Tren istasyonu yakınından kalkan 17 B numaralı otobüslerle, hostele ulaşabilirsiniz. Villa Camerata’da kalabilmek için, hostel kartı edinmeniz şart.

Villa Camerata konumu için tıklayınız.

Florensa Gezilecek yerler

İLK AĞIZDAN / YAZARIN SEÇTİKLERİ

Duomo’da akşam vakti

Floransa gezilmesi kolay bir kent; merkezden hangi caddeyi takip etseniz Duomo’ya çıkıyorsunuz. Duomo Meydanı, özellikle akşam vakti görülmeli. Floransa’nın Duomo kadar önemli diğer bir meydanı da, Senyörler Meydanı. Bu iki meydanı birbirine bağlayan muhteşem bir cadde var ki, görülmeye değer. İtalyan mutfağı çok zengin. Bizim topraklarda yaşamış birinin damak tadına uygun bir şeyleri bulmak, çok kolay. En büyük handikap, çay tüketiminin çok yaygın olmaması.

Savaş gazisi köprü

Floransa denince akla, önce Ponte Vecchio gelmektedir. Bu köprüden, saatlerce şehri izleyebilirsiniz. İtalya’da, 2. Dünya Savaşı’ndan sağlam çıkan tek köprüymüş. Köprünün üzerinde sıralanan dükkanlarda, altın, mücevher ve giysiler satılıyor. Yalnız oldukça pahalı. Kentteki tarihi katedrallerin mistik atmosferi, daha kapıdan girerken sizi etkisi altına almaya başlıyor. Dönüşte, el işi kristal boncuklardan getirebilirsiniz.

Rönesans’ın incisi

İtalya’da pek çok şehir gezmiş olsanız da Floransa içlerinde en çok beğendiğiniz olacaktır. Katedraller ve tarihi eseler büyüleyici. Duomo ve Davud heykeli çok etkileyici; Leonarda da Vinci’nin orijinal eserlerinin sergilendiği Uffizi de, muhteşem bir sanat galerisi. Floransa’da gece yaşamı pek renkli değil. Ancak insanları bize çok benziyor; genelde çok sıcak kanlılar. Kısacası bu kentin beklentilerinizi boşa çıkarmayacağını söyleyebiliriz. Floransa’da mineli bir saat satın alabilirsiniz.

NOT: İtalya Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır (yeşil pasaportu olanlar hariç).

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
hayran
Hayran
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gezitravels.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!