Buenos Aires gezilecek yerler

Buenos Aires’te Gezilip görülmesi gereken yerler!

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e yapacağınız yolculuk, sizi Güney Amerika'nın en kozmopolit ve modern şehirlerinden birine götürecek.

service

Bu yazımızda; Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te gezilecek yerler, Alışveriş yerleri ve çarşıları, Restoranları, yeme içme mekanları gibi bir çok ayrıntıyı ulaşabilirsiniz.

Avrupa ruhunu Latin ateşiyle harmanlayan tılsımlı liman şehri Buenos Aires’in, havasını solumanız için pek çok neden sayabiliriz, ama sadece birini söylememiz bile sanırız yeterli olacaktır: Bir zamanlar Buenos Aires, Güney Amerika’nın Paris’i olarak anılırdı; artık Paris Avrupa’nın Buenos Aires’i olarak anılıyor…

Buenos Aires’te Gezilecek Yerler

İşte Buenos Aires’in birbirinden güzel en popüler gezilecek yerleri listesi…

Buenos Aires gezilecek yerler

Teatro Colon (Teatro Colon Opera Evi ve Müze)

Teatro Colon, Avustralya’daki Sydney Opera Evi’nden sonra, Güney Yarımküre’nin en büyük tiyatro binası. Avenida 9 de Julio üzerindeki Teatro Colon, balkonları, kemerli pencereleri ve devasa gövdesinin tüm ağırlığıyla kendini hemen farkettiriyor. 1908’den beri Arjantinlilere hizmet veren; bugüne dek Maria Callas, Toscanini, Stravinsky ve Carusa gibi dev isimleri ağırlamış Teatro Colon’un koltuk kapasitesi 3 bin 500.

Avenida 9 de Julio (9 Temmuz Bulvarı)

Dünyanın en büyük bulvarı. Corrientes Bulvarı ile kesiştiği kavşakta yer alan ünlü Obelisk anıtı ile de dikkat çekiyor.

Florida ve Lavalle Caddeleri

Boydan boya mağaza, restoran ve sinemalarla kaplı, sadece yayalara açık olan caddeler. Mağazalar genellikle 09:00-19:00 arasında, restoranlar ise gece yarısına kadar açık.

Catedral Metropolitana (Şehir Katedrali)

1791 yılında tamamlanan gri renkli yapıda, Arjantin generali Jose de San Martin’in mezarı bulunuyor. San Martin, Simon Bolivar ile birlikte İspanya’ya karşı Güney Amerika’da girişilen bağımsızlık savaşına öncülük etmiş. Hafta içi 09:00-11:00 ve 11:30-18:00, cumartesileri 09:00-13:30, Pazar günleri ise 09:00-11:30 arasında açık.

Cementerio de la Chacarita (Chacarita Mezarlığı)

Forest Bulvarı yakınlarında yer alıyor. Evita Peron’un eşi Başbakan Juan Domingo Peron ve 1930’lu yılların ünlü tango şarkıcısı Carlos Gardel gibi ünlülerin mezarları burada.

Museo de Arte Moderno (Modern Sanatlar Müzesi)

Pettoruti, Del Prete, Forner, Berni ve Seoane gibi Arjantinli sanatçıların yanı sıra, Picasso Dali ve Leger gibi uluslarası sanatçıların da çalışmalarının sergilendiği bir müze. Çarşamba-Cuma arasında 10:00-20:00; haftasonu ise 11:00-20:00 saatleri arasında açık. Çarşamba- Cuma arasında, saat 17:00’de rehberli turlar da düzenleniyor.

Palacio del Congreso Nacional (Ulusal Kongre Binası)

1906’da inşa edilen bina, Senato Konseyi ve Salon Azul (Mavi Salon) bölümleriyle ünlü. Rehberli turlar pazartesi, perşembe ve cuma günleri, 11:00-17:00 arasında düzenleniyor.

Buenos Aires Botanik Bahçeleri

Buenos Aires botanik bahçeleriBaşkent Buenos Aires’in birbirinden güzel Botanik Bahçeleri; yalnızca Arjantin’de yetişen bitki çeşitlerini görebileceğiniz türlü bitkilerle dolu. Çantanızdaki kitabı çıkarıp huzur içinde okuyabileceğiniz ve kitaba iyi odaklanabileceğiniz yemyeşil yerler…

Palermo Parkı

Dünyanın çeşitli bölgelerinden getirilmiş bitkileri barındıran bahçe, Palermo Parkı içinde yer alıyor. Yine aynı parkta, botanik bahçesinin yakınlarındaki Buenos Aires hayvanat bahçesi, gül bahçesi, yarış pisti, polo alanları ve rasathane de görülmeye değer.

Centro Cultural General San Martin (San Martin Kültür Merkezi)

Tablolardan heykellere kadar pek çok eserin sergilendiği yedi sanat galerisine sahip olan kültür merkezi, seminer, konferans, konser ve film gösterimleri gibi organizasyonlara da sahne oluyor. Hafta içi 16:00-22:00 arası açık.

Museo Nacional de Bellas Artes (Ulusal Sanat Müzesi)

Arjantinli sanatçılara ait 19. Ve 20. Yy tablolarından oluşan eşsiz bir koleksiyona sahip. Van Gogh, Renoir, Rodin ve Monet’nin çalışmaları da sergileniyor. Pazartesi hariç her gün, 09:00-13:00 arası açık.

Casa Rosada (Pembe Köşk)

Pembe dış cephesi, heykelleri ve lüks mobilyalarıyla dikkat çeken tarihi başbakanlık binası; General Galtieri, Diego Maradona ve Evita’nın halka hitap ettiği ünlü bir balkona sahip. Binanın güneye bakan kısmında bir de müze var. Casa Rosada hafta içi 11:15-14:15, müze ise hafta içi 10:00-18:00 arası açık.

San Ignacio de Loyola

1710 ve 1734 tarihleri arasında inşa edilmiş bina, şehrin sömürgeden kalma en eski yapısı.

El Pilar

1732 yılından kalma, sömürge dönemine ait mükemmel bir mimari yapıt. Plaza Recoleta’daki bahçelere bakan ön cephesinde San Pedro de Alcantara’ya ait ahşap bir heykel bulunuyor.

Cemeterio la Recoleta (Recoleta Mezarlığı)

1822’den kalma yapı, mimarisi ve Maria Eva Duarte Peron’un (Evita) mezarını barındırması nedeniyle, görülmeye değer.

Buenos Aires’te Alışveriş Yerleri

Buenos Aires alışveriş yerleri

Buenos Airnes, Latin Amerika’da alışveriş seçeneğinin belki de en zengin olduğu şehir. Her şey fazlasıyla pahalı, ancak son derece kaliteli. Şehir merkezindeki ticari işletmeler, genellikle 10:00-18:00 arasında açık. Diğer bölgelerde ise açılış kapanış saatleri daha değişken; bazı mağazalar 10:00-15:00, bazıları ise 15:00-19:00 arasında açık olabiliyor. Alışveriş merkezindeki mağazaların kapanış saati ise 22:00’yi buluyor.

Şehre özel ürünler arasında, deri ayakkabılar, antika gümüş takılar, mate (Arjantin’e özgü acı bitki çayı), bombilla (hasır şapka), geleneksel ahşap oymalar, tango CD’leri ve kitapları, şarap ve galerilerde satılan tablolar başta geliyor. Çeşitlerine göre bölgelere ayrılan ürünleri aşağıdaki adreslerde bulabilirsiniz.

Antikalar: San Telmo’da; Independencia ve San Juan bulvarları arasında kalan bölümünde.

Saat ve mücevherat: Merkezde; Rivadavia Bulvarı’nda Lavalle meydanına kadar uzanan Liberad Caddesi üzerinde.

Geleneksel ürünler: Retiro Semti ve M. T. De Alvear ile L. N. Alem Caddesi’nde.

Deri ürünleri: Chacarita semntindeki Foret Bulvarı’nda.

Kitap ve CD’ler: Merkeze, Callao ve L.N. de Alem bulvarları arasındaki Corrientes Bulvarı’nda.

Giyim: Belgrano semtinde, Cabildo Bulvarı’nda.

Sanat: Pueyredon Bulvarı’nda 9 Temmuz Bulvarı’na kadar uzanan Santa Fe Bulvarı üzerindeki galerilerde.

Moda, Mücevherat, Deri: Retiro semtinde,; Paraguay Caddesi’nde. Ayrıca L.N. Alem Bulvarı’nda ve Florida Caddesi’nde.

Buenos Aires’te Yemek Yerleri ve Restoranlar

Buenos Aires restoranlar ve yemekler

Kuzey Amerika, Avrupa ve Orta Asya mutfaklarından örnekler bulabileceğiniz Buenos Airnes’te, yerel yemekler Bask, İspanyol ve İtalyan mutfağından esintiler taşıyor. Özellikle sığır etinin kalitesi çok yüksek; et yemeyi sevenler, akşam yemeği için bol ızgara çeşidi sunan “parilla”lara (barbekü) gidilebilir.

Deniz ürünleri sevenler için balık çeşitleri, vejetaryenler için İtalyan tarzı makarna menüleri ve dünyanın en kaliteli şarapları arasında yer alan Arjantin şarapları da kenti ziyaret edenlerin hizmetinde. Karayip ve Güney Afrika romu da kokteyllere tat katıyor. Popüler yerel yemekler arasında, empanadas (bir tür kıymalı börek) ve locro (domuz eti ve haşlanmış mısır) bulunuyor.

Restaurante Ovideo

Barrio Norte’nin merkezindeki restoran, Buenos Airnes’teki en iyi şarap menüsüne sahip. Eşsiz Arjantin bifteği bir yana; Ovideo’nun menüsünde Patagonya’dan getirilmiş kuzu, oğlak ve balık çeşitleri de bulunuyor. Filloa de dulce de leche (içi tatlı kremayla dolu ince krepler), yemek sonrası ağzınızı tatlandıracak.

Morella

Sığır etine o meşhur lezzeti veren “parrilla”larla (ızgara) hazırlanmış nefis etlerden tatmak için ideal bir mekan.

Bistro Galani

Şef Bertrand Eginard’ın özel yemekleri, Arjantin spesiyaliteleriyle çağdaş mutfağın çarpıcı bir bileşimi sunuluyor. Bistro Galani’de, samimi bir ortam, zengin bir Akdeniz büfesi, taze deniz ürünleri ve makarna çeşitleri bulmak mümkün.

Lola

Arjantin mutfağından örnekler sunan restoranın duvarlarını, Arjantinli sanatçı Hermenegildo Sabat’ın tabloları süslüyor.

Catalinas

Fransız mutfağı. Ödüllü şef Ramiro Pardo, müşterilerine gündüz ve gece hizmet ediyor. Erkenden rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Tomo Uno

Ada Cocaro’nun restoranı, kısa bir süre önce Otel Panamericano’nun bir parçası olmuş. Ada’nın ağız sulandıran yemekleri ve iyi servisi, her gün onlarca kişiyi buraya çekiyor.

Dora

Dora, büyük porsiyonlu deniz ürünleri, bifteğiyle kapısında kuyruklar oluşturan kaliteli restoranlardan biri.

El Obrero

Arjantin mutfağı. Atmosferi de ev yapımı yemekleri de güzel. Cumartesi günleri, canlı tango müziği eşliğinde servis yapılıyor. Pazar günleri kapalı.

Bom Fim

Doğal manzarasıyla huzurlu ve modern bir mekan. Kahve çeşitleri ve karışımlarının sunulduğu bir kafe olan Bon Fim, Kolombiya ve Brezilya’ya özgü kahve çekirdeklerini karıştırarak kendi özel kahvesini sunuyor. Kapalı mekanın yanı sıra açık alanda da masaları var.

Yin Yang

Vejetaryen lokantası. Yemeklerde sadece taze sebze, esmer pirinç ve bitkisel gıdalar kullanılıyor. Kocaman tabaklarda servis yapılıyor. Pazar günleri kapalı.

Mutfaktaki Arjantin

Geleneksel Arjantin mutfağını yakından tanımak ister misiniz?

Buenos Aires yemekleri

Sığır eti düşkünlüğü: Porteno’lar (Arjantinliler), göçebe ataları sayesinde zengin bir mutfak kültürüne sahip ama geleneksel Arjantin mutfağı, sığır etinden taviz vermiyor. Arjantin ürettiği sığır etinin büyük bölümünü ihraç etse de, en iyilerini kendine saklıyor. Buenos Airnes’te etin en iyisini tadabileceğiniz pek çok restoran bulacaksınız. “Parrilla” olarak anılan ve bifteğin envai çeşidinin sunulduğu bu restoranlardan bazıları, kapı girişlerini doldurulmuş ineklerle süsleyerek müşteri çekmeye çalışırken, bazıları da etleri camekanın önünde pişiriyor. Seçiminizi yapmak için et çeşitlerini bilmenizde yarar var:

Bife de lomo(sığır filetosu): En yağsız ve pahalı parça

Bife de chorizo: Kaburganın buta yakın kısmından kesilen ve rağbet gören bir parça

Tira de asado: İki kişiye dahi fazla gelen kaburga parçaları

Vacio: Sığır filetosunun alt kısmı ve en sulu parçası

Parrillada: Sığır etinin parça et ve sosis gibi değişik çeşitlerde sunulan bir karışımı

Parça etin az olmasını istiyorsanız “juogoso”, hepsinden orta karar istiyorsanız “al punto” ve iyi pişmiş isterseniz “bein hecho” ya da cocido” siparişi verin. Etinizin yanında sebze, patates ya da pilav değil, kızartılmış yumurta, salata ve ekmek bulacaksınız.

İçki Kültürü: Tabii bir de kaliteli olduğu kadar ucuz da olan Arjantin şarabı var. Kırmızı şaraba tinto, beyaza ise blanco deniyor. Eğer “vinco comun”u (testi şarabı) denemek isterseniz, yumuşatmak için içine biraz maden suyu katın.

Son olarak sıcak içecekler konusuna da değinelim. Arjantin’de sıcak birşeyler içmek isterseniz, her zaman kahve bulabilirsiniz. Ama içtiğiniz espresso ise dikkatli olun, alıştığınızdan çok daha sert hazırlıyorlar. Aşağıdaki kahve seçeneklerini de deneyebilirsiniz:

Cafe chico: Küçük bir kapta sunulan sert bir kahve

Cafe cortado: Genellikle bardakta sunulan, az sütlü hafif bir kahve

Cafe con leche: Sadece kahvaltılarda, sütle birlikte sunuluyor.

Çay tiryakisi iseniz ve çayınızı sütlü olarak seviyorsanız, “un poquito de leche” isteyin. Aksi takdirde çayınız limon dilimleriyle birlikte sunulacaktır. Çay ve kahve yerine sıcak çikolata siparişi de verebilirsiniz. Sıcak süt buharında eritilmiş çikolata tableti olan “submarino”yu mutlaka tatmalısınız.

Buenos Airnes’te Gece Hayatı

Buenos Airnes, dünyanın en hareketli başkentlerinden biri; sokaklar günün her saatinde kalabalık. 19:00’daki bir akşam kahvesinden sonra 21:00’den itibaren tiyatro ve sinemaları dolduran Arjantinliler, gecenin geri kalanında kurtlarını dökmeye devam ediyor. Gece kulüpleri, genellikle saat 02:00’den sonra dolmaya başlıyor.

Buenos Aires gece hayatı

Hippopotamus

1970’lerin sonlarında beri kentin elit kesimi tarafından tercih edilen kulüp. Müdavimlerinin yaş ortalaması 30. Pazartesi’den cumartesiye kadar, 23:30-06:00 saatleri arasında açık.

C.O.D.O

21 yaş ve üzerindeki gençlere açık bir kulüp. Müzik türü çeşitlilik gösteriyor; funk, soul, hip-hop, dans pop ve Arjantin rock müziği seçenekler arasında. Gece kulübü, birbirinden bağımsız iki bölüme ayrılmış. Biri her hafta sonu değişik rock gruplarını ağırlayan zemin kattaki bölüm. Diğeri ise özellikle dans ve içkiye ayrılmış ilk kattaki bölüm.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
hayran
Hayran
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gezitravels.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!