Doğu Ekspres Biletleri 2023

Doğu Ekspresi 2023 seferleri başladı

Son dönemlerin popüler aktivitesi olan Doğu Ekspresi, 2023 yılında ki bilet fiyatları ve sefer sayıları belli oldu. Turistik, yataklı doğu ekspres turu için tüm merak edilenleri yazımızda bulabilirsiniz.

service

Doğu Ekspresi gezisi son dönemlerde oldukça popüler! Doğu ekspresi turları 2023 seferleri düzenleme tarihi belli oldu. Farklı bir aktivite arayışına giren insanlar, yataklı doğu ekspres turu ile hem eğleniyor hem de güzergahları gezmiş oluyor.

Tur düşünüyorsanız burada en önemli noktalardan biri Doğu Ekspresi bileti bulmak. Doğru zaman ve yöntem ile sizde yataklı doğu ekspres turu yapabilir ve güzergahta ki bölgeleri gezebilirsiniz. Eğer hazırsanız tüm merak edilenleri sizlere aktarmaya çalışacağız.

Doğu Ekspresi 2023 Bilet Fiyatları

Doğu ekspres turu yapmaya karar verenlerin merak ettikleri ilk soru, 2023 Yataklı Doğu Ekspres fiyatları ne kadar? oldu. 2023 yılında enflasyon zamlarından nasibini alan Doğu Ekspresi, 2022 yılı fiyatının iki katı üzerine çıkmış durumda. 2022 yılında yataklı Doğu Ekspresi Vagon Bileti 650 TL iken, 2023 yılı turistik doğu ekspresi fiyatı (yetişkin) kişi başı 1550 TL.

TSK personeli, Basın personeli, Öğretmen, 65 yaş üzeri, 7-12 yaş, 13-26 yaş arası vatandaşlara, yukarıda bildirdiğimiz 2023 tam bilet fiyatı üzerinden indirim sağlanıyor. Detayları TCDD web sitesinden veya e-bilet akıllı telefon uygulamasından öğrenebilirsiniz.

Doğu Ekspresi Bileti nereden alınır?

Doğu ekspresi bileti 3 farklı şekilde satın alabilirsiniz.

  • TCDD web sitesinden online olarak veya e-bilet mobil uygulamasından,
  • TCDD bilet satış noktalarından, istasyonda ki gişelerden,
  • Veya Turizm acentelerinden bileti satın alabilirsiniz.

Yataklı Doğu Ekspresi biletleri ne zaman satışa çıkıyor?

Takviminizi ayarladıysanız sırada ki işlem Doğu ekspresi bileti almak olacaktır. Öncelikle 2023 doğu ekspres fiyatlarını hep birlikte inceleyelim.

Doğu ekspresi nasıl alınır diye merak edenler, ilk olarak tren içerisinde hangi kategoriden bilet almak istediklerine karar vermelilerdir. Doğu ekspresinde yataklı, pulman, örtülü kuşetli ve yemekli vagon çeşitleri bulunuyor. Bu vagonların düzenlerini ve içeriğini TCDD internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

TCDD bilet bilgilerine göre Doğu ekspres biletini 30 gün (1ay) öncesinden alabiliyorsunuz. Yalnız dikkat edilmesi gereken husus talep çok olduğundan dolayı bilet arama konusunu gece yapmanız daha yerinde olacaktır. Bilet bulma konusunda tur acenteleri çoklu alım yaptıkları için hızlı olmanız gerekiyor.

DOĞU EKSPRESİ HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Turistik Doğu Ekspresi

Doğu ekspresi treni hakkında merak edilenleri başlıklar aracılığıyla sizlere aktaracağız. İçindekiler tablosundan merak ettiğiniz başlıklara, direkt ulaşabilirsiniz.

Doğu Ekspresi hangi illere gidiyor?

Doğu ekspres treninin kalkış noktası Ankara, son durağı Kars’tır. Doğu Ekspresi tren turu nerelerden geçiyor? diye merak edenler; Doğu ekspres treni sırasıyla, Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars illerinden geçmekte.

Doğu Ekspresi Hangi Şehirlerden geçiyor

Doğu Ekspresi turu kaç gün sürüyor?

Bir diğer merak edilen önemli konu ise, Doğu Ekspresi turunun kaç gün sürdüğü. Yukarıda belirtmiş olduğumuz rotayı Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi Treni, yaklaşık 26 -30 saat arasında tamamlıyor.

Tren içerisinde resmen bir aile ortamı olduğu için zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Hayatınızda yapacağınız bu deneyim için keşke daha fazla sürse diyeceğinizden şüphemiz yok. ?

Doğu Ekspresi turu ne zaman yapılmalı?

Turistik Doğu Ekspresi

Doğu Ekspresi hangi aylarda yapılır diye merak edenler olduğunu biliyoruz. Doğu ekspres yolculuğunu yaz dahil her mevsim yapabilirsiniz. Bilet her mevsimde bulunuyor.

Fakat mevsimlerin kendi güzellikleri olduğu gibi tren dışı manzaralarında mevsimlere göre güzellikleri değişmekte. Tren içi sıcaklık sorunu hiç olmuyor.

Kış aylarında güzel kar manzaraları veya bahar aylarında karşılaşacağınız manzaralar çok daha güzel gibi görünse de yaz mevsiminde de doğu ekspres turu yapabilirsiniz. Bu tamamen size kalkmış.

Turistik Doğu Ekspres nedir?

Klasik Doğu ekspresi ve Turistik Doğu ekspresi arasında ki temel fark, mola yerlerinde verilen mola süreleridir.

Turistik Doğu Ekspres treni; gidiş yönünde Erzincan-İliç-Erzurum dönüş yönünde ise Sivas-Divriği-Bostankaya’da belirli süreli (ortalama 2 buçuk saat) gezi amaçlı duruyor.

Turistik Doğu Ekspresi ne zaman açılacak?

Turistik Doğu Ekspresi, 2023 dönemi seferleri başladı. 2023 yılı içerisinde 86 sefer ve toplamda 13 bin 760 gezgin olması hedefleniyor.

Doğu Ekspresi turu kaç gün sürüyor?

Doğu Ekspresi treni, TCDD Ankara Garı’ndan her gün saat 17.55’te hareket edip normal şartlarda bir gün sonra 20.30’da Kars’a varmış oluyor. Kars’tan Ankara’ya ise 08.00’de hareket ediyor. Yolculuk yaklaşık 26 saat sürüyor.

Doğu Ekspresi seferleri ne zaman 2023?

29 Mayıs 2019’da ilk seferine çıkan Turistik Doğu Ekspresi 2023 yılında seferlerin, sefer sayılarını artırarak devam ediyor. Yeni yıl ile başlayan seferler, bu yıl 20 Mart 2023 tarihine kadar işleyecek.

Doğu Ekspresi treni, Ankara’dan pazartesi, çarşamba, cuma, Kars’tan çarşamba, cuma ve pazar günleri hareket edecek.

Doğu Ekspresi ne kadara mal olur?

Turistik Doğu Ekspresi 2023 yılında fiyatı 1550 TL’dir. Toplamda turun ne kadar geleceğini soruyorsanız, bu tamamen sizin gezi/mola yerlerinde yapacağınız harcamalara bağlı olarak değişim göstermektedir. Ayrıca yemekli vagonlarda yapacağınız harcamalarda belirtilen ücretin içerisinde değildir.

Doğu Ekspresi yemek dahil mi?

Doğu ekspresi yemekli vagonlar 4’er kişilik masadan oluşmakta. Kahvaltı, yemekler, aperatifler ve sıcak soğuk içecekleri satışı yapılan vagon, her saat aktif durumda.

Yemekli vagonlarda toplamda 14 masa ve 52 kişiye kadar oturma kapasitesi mevcut. Yemekli vagonda yemek ücretleri bilete dahil değildir.

Doğu Ekspresi odalar kaç kişilik?

Örtülü kuşetli vagon odalarında 4 kişilik koltuklar bulunuyor. Ayrıca bu koltuklar 4 adete yatak olabilme özelliğine sahip. Karşılık iki ranza gibi düşünebilirsiniz. Yataklı vagonlarda ise vagon kişi kapasitesi 2 kişiliktir.

Doğu Ekspresi alkol var mı?

Doğu Ekspresi içerisinde içki satışı yapılmıyor.

Doğu Ekspresi sigara içiliyor mu?

Doğu Ekspresinde sigara içmek yasak diye biliniyor. Fakat yataklı ve pusetli vagonlarda cam açıp sigara içen insanlar olduğunu düşünüyoruz. Çünkü ara ara burnunuza sigara kokuları geliyor.

Yataklı vagon nasıl oluyor?

Gelelim, Doğu Ekspresi vagon rahat mı veya yataklı vagon nasıl oluyor gibi soruların cevabına. Yataklı vagonlarda ki Koltuklar yatak oluyor.

Oda içeriği; iki kişilik, içinde mini buzdolabı, masa ve lavabo bulunuyor. Mini buzdolabının içerisinde ikramlık var. Ayrıca yataklı oda içerisinde ısı ölçer var.  ısıyı kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz.

Doğu Ekspresi yazın var mı?

Genellikle kış ve kar manzaraları ile bilinen Doğu Ekspresi turuna her mevsim katılabilirsiniz. Kış’ın daha güzel olduğu söyleniyor. Ama ikinci defa tura katılıyorsanız, bahar ya da yaz aylarını da deneyebilirsiniz.

Doğu Ekspresinde Priz var mı?

Yataklı vagonlarda ve örtülü kuşetli vagonlarda priz bulunuyor. Pulman vagonlarda ise bazı koltukların kenarlarında şarj için priz bulunuyor.

Doğu Ekspres İhtiyaç listesi

Yataklı Doğu Ekspresi’nde yanınıza almanız gerekenler

  • Nevresimler ve battaniye oldukça temiz. Rahatlıkla yatabilirsiniz ama hijyen hassasiyetiniz varsa nevresimde getirebilirsiniz. Ayrıca oda da dekor oluşturmak amacıyla da ufak tefek şeyler getirebilirsiniz. :)
  • 2 kişilik odalarda bir adet priz bulunuyor, uzatma kablo işinize fazlasıyla yarayacağını düşünüyoruz.
  • İki adet otellerde olan tek kullanımlık bez terliklerden var. Daha rahat etmek için kendi terliğinizi getirebilirsiniz.
  • 2 kişilik yataklı kompartımanda lavabo bulunuyor. El yüz yıkamak, diş fırçalamak için burayı kullanabilirsiniz ancak tuvaletler ortak kullanım. Her vagonda 2 adet bulunuyor (biri alaturka, biri alafranga). Tuvalet kâğıdı yolculuğun sonuna kadar hep vardı ama siz her ihtimale karşı yanınızda ıslak mendil getirmeniz iyi olacaktır.
  • Yanınıza seyahat için su ve yiyecek alabilirsiniz.
  • Kompartımanlarda mini buzdolabı da oluyor içinde su, çikolata, bisküvi gibi ikramlar bulunuyor.
  • Valizinizi kaldırabileceğiniz bir raf ve kıyafetlerinizi asmanız için askılık da bulunuyor. Kapının üzerinde de ışığı kapatıp açacağınız düğme ve ısı kontrol paneli var. Odalar oldukça sıcak olduğunu belirtmemiz gerekir.
  • Kompartımanlarda sigara içilebiliyor, hatta vagonlarda kapıya yakın tarafta bile içebilirsiniz.
  • Genellikle tren sabah saatlerinde en güzel manzaralara sahip yerlerden geçiyor. Sabahları erken kalkmanızı tavsiye ederiz.
  • Erzurum’a yaklaşırken vagon görevlisi koridorda dolaşıp cağ kebap sipariş vermek isteyen var mı diye sesleniyor. Yani odanıza cağ kebap vb. meşhur yemekler sipariş edebilirsiniz.
Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
hayran
Hayran
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gezitravels.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!