Atina'da gezilecek yerler
  1. Gezilecek Yerler
  2. Dünya
  3. 5 Adımda ATİNA’da gezilecek yerler

5 Adımda ATİNA’da gezilecek yerler

Yunanistan’ın nüfusunun üçte birine ev sahipliği yapan bu eğlenceli ve hareketli kentin hızına ayak uydurmak güç. İşte 5 adımda Atina gezi rehberi...

service

Yunanistan’ın başkenti Atina’da gezilecek yerleri 5 adımda özetledik. Atina gezilecek yerler, gece hayatı, müzeleri, alışveriş mekanları, otel ve konaklama önerilerinden sirtaki eğlencelerine kadar tüm detaylara bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

ANTİK KENT

Atina‘da, Ege’ye özgü kireç beyazı evlerin ortasında, bir ada gibi yükseliyor Akropolis. Kentin ilk yerleşimi ve kutsal merkezi olan bu tepe, Atina’nın her yerinden görülebiliyor. Yunan mimarisinin en büyük projelerinden ve antik dünyanın yedi harikasından biri olan Parthenon, Akropolis’in en görkemli yapısı ve Atina’nın da sembolü.

Atina'da gezilecek yerler

Tapınak kente adını veren gelik tanrıçası Athena’ya adanmış. Akropolis’te bulunmuş parçalar, Akropolis Müzesi’nde görülebilir (her gün açık, giriş ücretsiz). Tepenin güney yamacında, dikkate değer iki yapı daha var: Dionysos ve Heredos Atticus tiyatroları. Sophocles, Euripides ve Aristophanes’e ait ilk tiyatro başyapıtlarına sahne olan Dionyos Tiyatrosu bugün bile etkileyici. 5 bin kişilik Herodes Atticus Tiyatrosu ise, yaz ayları boyunca devam eden Atina Festivali için izleyicileri açılıyor sadece.

Festival biletleri için adres: 4 Stadiou.

Akropolis konumu için tıklayın.

GECE HAYATI

Atina’da eğlence ve gece hayatı deyince akla Plaka gelse de; Yunanlar, daha az turistik olan Psiri bölgesindeki bar ve tavernaları tercih ediyor. Akropolis’in kuzey batısındaki bu şirin mahalle, eskiden deri tabakhaneleri ve bakırcı atölyeleri ile küçük bir saniye bölgesinden farksızdı. 1979’da tarihi kent merkezine dahil edildikten sonra kapsamlı bir restorasyon geçiren mahalle; Yunan usülü bir eğlenceyi yaşayabileceğiniz geleneksel tavernalar ve barlarla dolu. Yeni açılan tiyatro ve sinemaları, sanat galerileri, geleneksel zanaatlerin yaşatıldığı atölyeleriyle Psirri, moda deyimiyle “Atina’nın Soho’su”.

Psiri bölgesi konumu için tıklayın

Atina'da gezilecek yerler

MÜZE

Ulusal Arkeoloji Müzesi’nde, antik Yunan uygarlığının her dönemine ait sanat eserleri bulacaksınız. Eserlere eşlik eden açıklamalar yetersiz olduğundan, ayrıntılı bir rehber edinmenizde yarar var.

Atina Ulusal Arkeoloji Müzesi’nde giriş katı, heykellere ayrılmış; seramikler ise üst katta. Heykel bölümü giriş kapısının sol kapısındaki yedi numaralı odadan başlayarak kronolojik bir sıra takip ediyor. Miken eserlerinin sergilendiği dört numaralı oda özellikle dikkat çekici. Heinrich Schliemann’ın, Mycenae’daki bir kral mezarında bulduğu hazine ve Agamemnın’a ait olduğu sanılan cenaze maskesi burada görülebilir.

Atina Ulusal Arkeoloji Müzesi konumu için tıklayın.

Atina'da gezilecek yerler

ALIŞVERİŞ

Atinalıların İstiklal Caddesi’ne benzettiği ve yalnızca yayalara açık olan Ermou Caddesi, kentin popüler alışveriş mekanlarından biri.

Cadde’nin tam ortasında küçük bir kilise görmek sizi şaşırtmasın. 19. Yüzyılda inşaat planları yapılırken, Bizans dönemine ait Kapnikarea Kilise ’sinin caddenin güzergahı üzerinde olduğu görülmüş. Yapıyı yıkmak yerine etrafında dolanmayı tercih etmişler. Kilise ‘nin içindeki fresklerin çoğu ünlü Yunan ressamı Photis Contoglou’ya ait.

Ermou Caddesi konumu için tıklayın.

Atina'da gezilecek yerler

OTEL VE KONAKLAMA

Hareketli Plaka bölgesindeki bir 19. Yy konağında işletilen dikkate değer bir pansiyon Acropolis House. Eski zamanların ihtişamını hala taşıyan, rahat ve samimi bir ortam; fiyatları da çok makul. Hepsi de geniş olan 20 odasının bir kısmında, orijinal freskler var. Bütün odalar özel banyolu, ancak bazılarında banyo koridorun hemen karşısında. Kibar Choudalakis ailesi tarafından işletilen pansiyonun müdavimleri arasında, sanatçılar ve akademisyenler çoğunlukta.

Acropolis House konumu için tıklayın.

Atina'da gezilecek yerler

YAZARIN AĞZINDAN: ATİNA GEZİ REHBERİ

Meteora’nın mistisizmi

Atina gezisinin en çok iz bırakan kısmı Meteora olacaktır. Kalambaka kasabasının yanı başındaki sarp tepelere manastırlar inşa etmişler. Mistik bir atmosfer. Yirmi altı manastırdan sadece altı manastır turisteler açık; aynı anda sadece üç tanesi gezilebiliyor. En büyükleri olan Grand Meteora’ya gidebilmek için, yaklaşık üç yüz basamak inip çıkmanız gerekiyor. Yunanistan’dan hediyelik eşya almanızı da çok fazla tavsiye etmeyiz. Çünkü fiyatlar Türkiye ile karşılaştırıldığında aynı. Ayrıca oradaki her şey bizde de var. Ancak Atina’yı beklediğinizden çok daha güzel ve temiz bulacaksınız. Batılı yaşam tarzına çok daha yakınlar.

Sirtaki ve Halay

Yunanistan’da mitolojik hikayelerle birlikte tarih yeniden canlanıyor. Buna en iyi hissettiğiniz yer ise Akropolis. Hikayesi ile birlikte dinlediğinizde, insanların orada nasıl yaşadığını hayal etmeye çalıştığınızda, dehşetle karışık bir hayranlık duyuyorsunuz. Ancak şehir olarak Kavala, Atina’ya göre daha çok hoşunuza gidecek. Foça’yı andıran bir sahil kenti. Orada da bizim gibi eğleniyorlar. Gecenin bir saatinden sonra hep birlikte dans edilmeye başlanıyor; yarı halay çekerek, yarı sirtaki oynamaya çalışarak siz de bu eğlenceye katılabilirsiniz.

Korint Kanalı’nda Gece

Kalambaka’daki Meteora bölgesi ve Korint Kanalı çok etkileyici. Meteora’da, koskoca kaya kütlelerinin tepesine manastırların nasıl yapılmış olduğunu düşünüyorsunuz. Ulaşılması imkansız yerler. Rahipler her gün iplerle aşağılardaki tarlalara iniyor, gündüz ziraat yapılıyor, gece de manastıra dönülüyor. Korint Kanalı, 1891 tarihinde sadece insan gücü ile inşa edilmiş. Bir geminin ancak geçebileceği genişlikte ve 6 km uzunluğunda.

Atina'da gezilecek yerler

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
hayran
Hayran
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gezitravels.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!